Peş peşe yaşanan öğrenci İntiharları, karşıt görüşlü öğrenci olayları, yemekhane protestoları derken şimdi de özel koşullar ve özel ilanlarla kadro dağıtımı...

Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın ortaya koyduğu 2 yıllık performans ciddi sorunlara işaret ediyor ve üniversitede yaşananları bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Her gün bir sorun her gün bir kriz almış başını gidiyor.

Rektörlük makamını üniversite çalışanlara kapatan Özlenen Özkan'ın bırakın özel kadro mevzularını, özel kalem müdürünü de sınırsız yetkilerle donattığı konuşuluyor. Son ilana kadar muhalif kadrolaşmada sınır tanımayan yönetim, hukuksuzluklarda da ön sırada yer alıyor.

Haberler bunlarla sınırlı değil. Rektör yardımcısı Murat Turhan'ın sekreterini yüksek lisansa aldığı belirtiliyor. Tam anlamıyla kendil yakınlarına kadro veren, dağıtan ve üniversiteyi kendi çiftlikleri gibi kullanan bir yönetim modeli çiziliyor.  Son 2 yıllık dönemde İdari ve akademik kadrolarda yaşanan değişikliler üniversitedeki keyfiyetçiliğe başka bir örnek olarak sunuluyor.

1000'e yakın öğretim üyesi 2 yıldır kadro beklerken, üniversite yönetimi oyalama taktiği uygulayarak çalışanlarını memnuniyetsizliğe itmeye devam ediyor. Üniversitede işler durmuşken, rektör yardımcısı Murat Turhan'ın Özlenen Özkan'ın içeceği çayın tadıyla ilgilendiği belirtiliyor. Mali işler, hastane giderleri ve Bap projelerine büyük önem veren yönetimin üniversitenin ve öğrencilerinin sorunlarına karşı duyarsızlığına hiç bir anlam verilemiyor. Sürekli değişen akademik kriterler, isme özel sınırlı kadro ilanları hakkaniyetsizliği gözler önüne seriyor.

 

Bursa'daki çöp evdeki çoçuk üzerinden defalarca kendi reklamını yapan rektörlük yönetimi içerde kendi sorunlarına ve çalışanlarına lal olmuş görmezden geliyor. Bir dönemde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte çektirilen fotoğraflar koruyucu kalkan olarak kullanılmıştı. Şimdilerde ise bakan Mustafa Varank ile yakın görüntüler servis ediliyor. Bilerek ya da bilmeden makamlara zarar veriliyor. Ne de olsa rektörlüğün yerel ve ulusal basını manipüle edecek güçlü bir ekibi sözkonusu. Ama herşeyin bir sınırı var ve bir yere kadar, artık taşıyor.