Geçtiğimiz hafta içerisinde falezlerde cesedi bulunan Çağrı Sertaç Kesici’nin ölümü ile ilgili önemli iddialar gündeme geldi. İddiaya göre, Akdeniz Üniversitesi’ne 2016 yılında atanan rektör Mustafa Ünal döneminde Bilgi İşlem birimine görevlendirilen Bilgisayar Mühendisi Kasici’ye Murat Turhan’ın göreve gelmesi ile birlikte mobbing uygulanmaya başlandı. Eski görevinden alındığı öne sürülen Kesici’nin küçük bir odada yalnız çalışmak zorunda bırakıldığı, bu sürecin arkasında da Rizeli Murat Turhan’ın olduğu konuşuluyor. Bu iddia doğru ise bu kararı alan kim? Hani gerekçe ile alındı? Konu eskiye dayalı bir hesaplaşma mı?

DAHA ÖNCE UYARILMIŞTI

Rektör Özlenen Özkan’ın etrafını kapatan bir kişilik. Daha önce gazetelerde Murat Turhan Dönemi diye haber yapılmış ve uyarılmıştı. Akdeniz Üniversitesi’nde tüm para işleri, harcamalar, projeler, hastane ihale süreçlerinin Murat Turhan’dan geçtiği ve İsrafil Kurtcephe döneminin vazgeçilmez isimleri arasında yer aldığı biliniyor. Hastane Başhekimliği yapan Turhan’ın Turizm Fakültesi Dekanı Beykan Çizel ve Bap Başkanı Ahmet Küçükçetin ile ekip oluşturdu.

Kamuoyu Turhan’ı daha önce Bilgisayar ihalesi ile tanımıştı. Konunun neden üzerine gidilmediği de merak konusu. Akademik ve idari personele randevu vermemesi ile ünlü Turhan, oldukça sert ve aşşağılayıcı tavırlarıyla biliniyor. Ömer Özkan ile yol arkadaşlığı nereye kadar gider bilinmez ama Özkan ailesinin Murat Turhan’ı fazla tutamayacağı da kulislerde konuşulmaya başlandı. Tıpçı olan Rektörün neden 2 tıpçı rektör yardımcısı ile çalıştığı da ayrı muamma. Akdeniz Üniversitesi’nin Akdeniz Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi diye ikiye ayrılacağı yönünde söylentiler ise kafaları karıştırıyor