Şişirilmiş haberler ve gerçek dışı reklamlarla kamuoyunu yanıltmayı ödev addeden Rektörlüğün üniversitedeki çalışma barışını bozduğu, liyakat ve üretkenliği dikkate almadığı ve kadro bekleyen yüzlerce akademik personel varken bugün yayınlanan akademik ilanla taraflı ve hükümet karşıtı isimlere kadro ilanı verdiği belirtiliyor.

Rektör yardımcısı Murat Turhan’ın öğretim üyeleri ile yaptığı online toplantıda öğretim üyelerini azarlayarak yayın yapmayı önemsediklerini belirtmiş olmasına karşın, henüz yeni akademik atama hakkı elde etmiş ve yönetime laf taşıyan isimlere kadro verdiği ileri sürülüyor. Rektörlük yönetiminin söyledikleri ile yaptıklarının birbiriyle uyuşmadığı, üniversite çalışanlarının motivasyonlarının kalmadığı konuşuluyor.

2. yılını dolduran Rektörlük yönetiminin ticari bir mantıkla üniversiteyi yönettiği, tıp ve ziraat hariç diğer üniversite birimlerini dikkate almadığı ve lüzumsuz gördüğü açıklamalara da yansımış durumda. 2. yılda hiçbir iyileştirme ve yapısal dönüşüm ortaya koyamayan üniversite yönetiminin idari ve akademik personel ile uğraşmaktan ve soruşturma açmaktan başka bir işle meşgul olmadığı iddiaları ise vahametini koruyor.

Antalya kamuoyu tarafından yoğun eleştiri alan Rektörlük yönetimi Akdeniz Üniversitesini kentin gelişim alanları ile uyumlu götüremediği, karşıtlık üretmiş olmasının bilinçli ve kasıtlı olduğu ve geriye düşürdüğü vurgulanıyor. Dahası 1 Eylül tarihinde yürürlüğe girecek yeni kriterler öncesinde apar topar çıkarılan taraflı akademik kadro ilanı, öğretim üyeleri arasında rahatsızlığa yol açmış durumda. Önümüzdeki hafta yine küçük bir ilanın çıkartılacağı ve geri kalan akademisyenlerin ise yeni kriterlerle yüzleşmek zorunda bırakıldığı ifade edildi.